Reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar

La reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar continua complint amb els terminis marcats per poder finalitzar la rehabilitació aquesta tardor i tornar a obrir al públic el monument «emblemàtic» de la vila de Santa Coloma.

El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; i els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, van ser els encarregats de donar el tret de sortida efectiu a la fase final del projecte amb la col·locació de la primera pedra. A través d’aquesta actuació i de l’adequació de l’interior de la nau, des de l’administració es posen les bases «a la conservació i estabilitat» del monument per molts anys, dècades i, fins i tot, segles. Espot va manifestar que l’església «és especialment simbòlica» per Andorra, ja que «ha estat testimoni de l’evolució del nostre país, des de la prehistòria fins a gairebé l’era moderna i contemporània».

La reconstrucció es farà utilitzant la tècnica tradicional que consisteix en col·locar les pedres originals i relligar-les amb morter de calç. Aquesta última fase, a més de la restitució del campanar també s’adequarà l’interior de la nau, col·locant el paviment original, senyalitzant l’espai exterior i millorant la il·luminació. Tal com ha recordat Riva, el projecte d’intervenció de Sant Vicenç recull les aportacions de la comissió d’experts que s’ha anat reunint i les recomanacions dels arquitectes i tècnics del Departament de Patrimoni Cultural.

Conxita Marsol, la cònsol major d’Andorra la Vella, creu que “l’hem de potenciar i fer que tingui la força que tenia a la seva època”. Els treballs de reconstrucció han tingut un cost de 187.372 euros i és previst que l’obra finalitzi a la tardor.